Κλείσιμο

Φρένο στην εκλογολογία

Η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Με αυτή τη φράση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φρόντισε να διαψεύσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Κουκοδήμου.

Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και με συνέπεια προχωρούμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεξήχθη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κ. Παπούλια για τα αποτέλεσμα του πρόσφατου • • ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η χώρα μας υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία προχωρεί στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ορίζει η ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι επιβεβαιώσαμε τη βούληση και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της πλήρους εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για την Ελλάδα ο μοναδικός γνώμονας είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως η προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι μακρά και επίπονη.
Πηγή: skai.gr