"Έτος ανατροπών το 2010"

Έτος ανατροπών και μεγάλων αλλαγών, που αφορούν και αλλαγή νοοτροπίας, χαρακτήρισε το Σάββατο ο πρωθυπουργός το 2010 κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Επιδιώκουμε αλλαγή νοοτροπίας από όλους, οφείλουμε να αλλάξουμε, όλοι", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ για τη χώρα μας, που "μας πληγώνουν κάθε μέρα με τις απαξιωτικές αναφορές".

Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι κάθε υποβάθμιση της οικονομίας κοστίζει πολλά εκατ. ευρώ για τον ελληνικό λαό, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος.

Eπισήμανε ακόμη ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ανάταση της οικονομίας και της αξιοπιστίας μας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μια "καθαρή σχέση" του πολιτικού κόσμου με τα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ακροάσεις προκειμένου να αναδειχθούν τα όποια προβλήματα αδιαφάνειας και να διαμορφώσει προτάσεις για μια ξεκάθαρη σχέση με τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ, ενώ έχει εξαγγείλει σειρά αποκρατικοποιήσεων.

"Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός, ένας ειλικρινής προϋπολογισμός ο οποίος παρά την οικονομική στενότητα, παρά τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, καταγράφει και παρουσιάζει τις πολιτικές επιλογές, το αναπτυξιακό και κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ" σημείωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.
Πηγή: skai.gr