Ετοιμάζει την ατζέντα του και την νέα ομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης

Η ατζέντα του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλούσια

Του Αντώνη Αντζολέτου

Την νέα του ομάδα συγκροτεί ο Στέφανος Κασσελάκης και ήδη ανακοινώθηκε πως ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, που είναι πολύ κοντινό του πρόσωπο, θα αναλάβει διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου. Χρέη εκπροσώπου τύπου θα έχει η Δώρα Αυγέρη και ο Γιώργος Τσίπρας τοποθετήθηκε διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα στη Βουλή θα συναντήσει τον Σωκράτη Φάμελλο και όλα δείχνουν πως ο νυν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα παραμείνει στη θέση του, καθώς είναι μια κίνηση ενωτική, ενώ τους μήνες που πέρασαν όλοι συμφωνούν πως έχει επιτελέσει με επάρκεια τα καθήκοντά του.

Η ατζέντα του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλούσια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιήσει το ταξίδι που έχει προαναγγείλει στην Κύπρο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές την ερχόμενη εβδομάδα. Στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται η στήριξη σε ευάλωτες ομάδες ΑΜΕΑ - ΛΟΑΤΚΙ και πλημμυροπαθείς με επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις και περιφέρειες που έχουν πληγεί.

Μεταξύ των προσώπων που θα αναλάβουν σημαντικό ρόλο κοντά είτε σε κοινοβουλευτική θέση είτε με κάποιον τομέα ευθύνης είναι οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Χάρης Μαμουλάκης, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς, Αθηνά Λινού κ.α.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο κ. Πολάκης θα είναι ο νέος συντονιστής των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Νίκος Παππάς είτε θα παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είτε θα αναλάβει κάποιον τομέα ευθύνης και η Θεοδώρα Τζάκρη μάλλον προορίζεται για γραμματέας της Κ.Ο.

Από την Κ.Ο. κοντά του είναι επίσης οι Έλενα Ακρίτα, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας σε συντονισμό μαζί του είναι μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Βέττας, Χρήστος Μπγιάλας, Άννα Βαγενά, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Ελεφάντη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μπουρνούς, Νατάσα Γκαρά, Χαρά Καφαντάρη, Μάρκος Χατζησάββας κ.α.

Στον νέο κύκλο που ξεκινάει για την Κουμουνδούρου τρία είναι οι σταθμοί για το επόμενο διάστημα:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Αποτελεί αυτή τη στιγμή τη «συγκολλητική ουσία» που απαγορεύει βεβιασμένες κινήσεις. Όποιος από την «Ομπρέλα», «κουνηθεί» λίγες ημέρες πριν τις κάλπες θα κατηγορηθεί αυτόματα πως υπονομεύει το κόμμα ενόψει μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Το Συνέδριο

Την πραγματοποίηση του περιμένουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας επιχειρώντας να συσπειρώσουν το κοινό τους. Η ακύρωσή του θα θεωρηθεί «casus belli».

Ευρωεκλογές

Θα είναι το πρώτο μεγάλο κρίσιμο τεστ για τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και αν ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως οι κάλπες των ΟΤΑ είναι ο πρώτος σταθμός. Το ζητούμενο είναι η αύξηση των ποσοστών και η επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά προκειμένου να μην αμφισβητηθεί.

Πηγή: skai.gr