Κλείσιμο

Επίθεση σε ΝΔ - απάντηση σε ΠΑΣΟΚ από Σημίτη

Περισσότερο από το μισό χρόνο της ομιλίας του, αφιέρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επιτιθέμενος κατά της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκπέμπει έναν επαρχιωτισμό άλλων εποχών και εξαντλείται σε επικοινωνιακούς «τακτικισμούς» που έχει ως μοναδικό στόχο την ανάλυση των μικροπολιτικών ειδήσεων της ημέρας.
Συνεχίζοντας, παρομοίασε την Νέα Δημοκρατία με μια κακή δημοτική αρχή η οποία το μόνο που κάνει είναι ατομικές εξυπηρετήσεις και επιρρίπτει εύκολα όλες τις ευθύνες στο κεντρικό κράτος.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει και εφαρμόζει το επικίνδυνο δόγμα της μη δράσης, όπως έδειξε με τη στάση της απέναντι στο σχέδιο Ανάν και την αποδοχή της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας χωρίς αξιοποίηση των συμφωνιών του Ελσίνκι.
«Ο χρόνος για την Ελλάδα σταμάτησε το Μάρτιο του 2004» τόνισε ο κ. Σημίτης και η κυβέρνηση εμφανίζει ως κύρια απασχόλησή της την ενίσχυση της εξουσίας χάρην της εξουσίας και στέκει αμήχανη, ακίνητη και αδιάφορη μπροστά στα προβλήματα.
Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να δώσει το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον υπογραμμίζοντας την χρήση του όρου «εκσυγχρονισμός», εξαπέλυσε επίθεση κατά των οργανωμένων συμφερόντων μικρών και μεγάλων, του τοπικισμού και της πελατειακής νοοτροπίας και απηύθυνε παραινέσεις για τη γρήγορη επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Ο Κώστας Σημίτης κλείνοντας την ομιλία του από το βήμα, δήλωσε πως το 7ο συνέδριο πρέπει να είναι μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το πόσο γρήγορα θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας εξαρτάται από το ίδιο. Ζήτησε να δοθεί η μάχη για τις αξίες της προόδου και του εκσυγχρονισμού καθώς και ενός πατριωτισμού που προάγει το κύρος της χώρας.
Πηγή: skai.gr