Επικοινωνία του πρωθυπουργού με το Σουηδό ομόλογό του - Στο τραπέζι και το ψηφιακό διαβατήριο

Τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά τη διάρκειά της, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού και για την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως στην οικονομία, τις επενδύσεις, τον τουρισμό.

Συζήτησαν, επίσης, για το νέο σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας.

Σημειώνετα ότι το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού κερδίζει έδαφος. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Κομισιόν  πρόκειται να καταθέσει το Μάρτιο πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, που θα ισχύει για όλη την ΕΕ.

Υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσης ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, απορρίπτοντας μάλιστα το επιχείρημα που χρησιμοποιεί συχνά η καγκελάριος περί «ίσης μεταχείρισης» εμβολιασμένων και μη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ