Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ - Δείτε φωτογραφίες

Εν μέσω ακραίας έντασης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, οι υπουργοί Άμυνας είχαν έναν σύντομο διάλογο- Να σταματήσουν οι εντάσεις για να γίνουν βήματα μπροστά είπε ο Έλληνας υπουργός

Σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι εντάσεις για να γίνουν βήματα μπροστά.

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ακραία ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Η σύντομη συνομιλία και η χειραψία των δύο ανδρών, δεν άφησε αδιάφορους τους φωτογράφους των Μέσων Ενημέρωσης, που τράβηξαν αρκετά «κλικ» από το τετ α τετ τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ακάρ ήρθε σε σύγκρουση με Έλληνες βουλευτές, επαναλαμβάνοντας τις αβάσιμες αιτιάσεις της Άγκυρας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, δήλωσε ότι ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία θέλει δήθεν να τον συνεχίσει.

Μόλις χθες ωστόσο, ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στον Μανώλη Κωστίδη, φάνηκε να ρίχνει του τόνους, στέλνοντας μήνυμα διαλόγου στην Αθήνα.

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. ´Ηδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: skai.gr