Κλείσιμο

«Εκλιπαρεί να τον ψηφίσουν ο Ερντογάν» - «Ο λαός μου δεν θα με θυσιάσει για λίγες πατάτες και κρεμμύδια»

«Έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τα κρεμμύδια και να τραγουδάει» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Λιγότερο από δέκα ημέρες απομένουν για τις εκλογές στην Τουρκία που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου, με τις μηχανές των κομμάτων να δουλεύουν στο φουλ. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του υποστήριξε ότι «ο λαός μου δεν θα θυσιάσει τον ηγέτη του για λίγες πατάτες και κρεμμύδια».

Αναλυτικά ο τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Αυτά τα εδάφη της Κερασούντας είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα ‘κάνει κόλαση’ την πατρίδα στους κλακαδόρους του όρους Καντίλ ( Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές. Εγώ ξέρω πως εσείς δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας, για λίγα κρεμμύδια και πατάτες».

Τραγούδησε το τραγούδι που είναι γραμμένο για τον ίδιο

Παράλληλα, ο Ερντογάν ενώ είχε δηλώσει ότι λόγω του σεισμού δεν θα είχε τραγούδια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ίδιος ανεβαίνει στην εξέδρα και τραγουδάει το τραγούδι που είναι γραμμένο για τον ίδιο.

Οι στίχοι του αναλυτικά αναφέρουν: «Τα πάντα είναι για την Τουρκία. Τα όνειρα μας και οι προσευχές μας. Ο πρόεδρος μας είναι η κόρη του ματιού μας. Τα τραγούδια μας μιλούν πάντα για αυτόν. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον λαό, αυτή η αγάπη είναι αθάνατη. Νομίζεις πως είναι εύκολο να μας γκρεμίσεις. Ας το πούμε όλοι μαζί και να μας ακούσει όλος ο κόσμος.

Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε.

Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για να τον ψηφίσουν

Τις δηλώσεις και τις πράξεις του Ερντογάν κατακρίνει μέρος των τουρκικών ΜΜΕ, με τον παρουσιαστή του FOX TV, Φατίχ Πορτακάλ, να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκλιπαρεί για να τον ψηφίσουν και ότι «έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τα κρεμμύδια και να τραγουδάει»:

«Ο Ερντογάν είπε πως ‘δεν θα με θυσιάσετε για λίγες πατάτες και κρεμμύδια’. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ποια είναι η επόμενη πρόταση; ‘Σας εκλιπαρώ, ψηφίστε με’. Ναι, αυτό είναι διότι είναι στρυμωγμένοι, σε δύσκολη θέση. Διότι δεν τα κατάφεραν και τώρα, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να λένε ‘εσύ είσαι τρομοκράτης, εσύ είσαι προδότης’. Για να δείτε σε πόση δύσκολη θέση βρίσκεται ολόκληρος πρόεδρος, ανεβαίνει στο βήμα και τραγουδάει. Είμαστε μια τέτοια χώρα που έχουμε τέτοια διάθεση και κέφια αυτήν την περίοδο;».

Πηγή: skai.gr