Κλείσιμο

Δημόσια συγγνώμη ή διαγραφή από τη ΝΔ του Γιάννη Λοβέρδου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημόσια συγγνώμη του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου, σε διαφορετική περίπτωση τη διαγραφή του, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για επαίσχυντες δηλώσεις με αφορμή αναφορά του κ. Λοβέρδου κατά τη χθεσινή του ομιλία για τη συνεπιμέλεια στη Βουλή, ότι  "μια γυναίκα, την οποία ο άντρας της την απατούσε, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της" δεν στερεί από το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς του, εμμέσως δηλαδή δεν καθιστά τον ίδιο εκτός από κακό σύζυγο και κακό πατέρα. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα φωτογράφισε, δια του Γιάννη Ραγκούση, την πρόθεσή της να ζητήσει την παραπομπή του Γιάννη Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

Η πλήρης αναφορά του Γιάννη Λοβέρδου όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής έχει ως εξής: 

«Αυτήν τη στιγμή το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί, κατά τη γνώμη μου, και αυτή υποθέτω είναι και πρόθεση του κ. Τσιάρα στο να προστατέψει το παιδί και όχι τους γονείς. Το παιδί είναι προτεραιότητά μας γιατί το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς, αγαπητές φίλες και φίλοι. Έχει ανάγκη και τους δυο γονείς.  Και ξέρετε μπορεί ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα μια γυναίκα, την οποία ο άντρας της την απατούσε, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δυο γονείς του».

Πηγή: skai.gr