Δηλώσεις Παπαρήγα για διαφθορά

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση του φορολογικού απόρρητου αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης προτείνει το ΚΚΕ τόνισε την Τρίτη η γγ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε αναλυτικές δηλώσεις της, επεσήμανε ότι "η συμμετοχή μας σε αυτή τη συζήτηση δεν σημαίνει και συναίνεση. Έτσι κι αλλιώς οι απόψεις ήταν λίγο πολύ γνωστές. Τα θέμα που συζητήθηκαν πόρρω απέχουν από την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Δεν έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις και δεν ψηφίσαμε υπέρ ή κατά".

Εξ άλλου, διευκρίνισε ότι από την αρχή εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός της να συνδεθούν η διαφθορά και τα σκάνδαλα με την οικονομική κρίση, ως αιτία και ως διέξοδος από αυτήν.

"Η διαφθορά υπήρχε και όταν η οικονομία είχε ανοδικούς ρυθμούς. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι και ευρωπαϊκή και παγκόσμια και η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την αντιλαϊκή έξοδο από αυτήν".

Επίσης, προειδοποίησε ότι το διάστημα 2010-2012 "θα περάσουν φοβερές αντιλαϊκές επιλογές από τη Βουλή" και διευκρίνισε ότι το κόμμα της "δεν θα ήθελε να υποκατασταθεί αυτό το ζήτημα, με το ζήτημα των σκανδάλων".

Όσον αφορά την "ρουσφετολογία", διευκρίνισε ότι θέση του ΚΚΕ είναι ότι "το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα οφείλεται σε συγκεκριμένη πολιτική που υιοθετήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα μετά το 1949, προκειμένου να ενσωματωθεί ένα μέρος των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό και μέσα από αυτή την κρατική υπαλληλία να επιδιωχθεί ο έλεγχος και η ενσωμάτωση του λαϊκού και του εργατικού κινήματος".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της φορολογίας των μικρομεσαίων στρωμάτων και ιδιαίτερα των μικροεπαγγελματιών, για να διευκρινίσει ότι με τέτοιου είδους μέτρα δεν πρόκειται πραγματικά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και αντίθετα θα συρρικνωθεί η οικονομική δύναμη αυτών των στρωμάτων.
Πηγή: skai.gr