Δίκη ΕΛΑ: Αρνηση δικηγόρου να υπερασπίσει την Ε.Αθανασάκη

Το δικαστήριο αποφάσισε να συνταχθεί έκθεση, προκειμένου να διαβιβασθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία της απείθειας σε βάρος του κ. Αγγελή. Η έκθεση, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα διαβιβαστεί παράλληλα και στο Δικηγορικό Σύλλογο για πειθαρχική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου.
Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την αντίρρηση της Ειρήνης Αθανασάκη για εκπροσώπησή της από τον δεύτερο αυτεπαγγέλτως διορισθέντα δικηγόρο κ. Θεοφάνη Δάλλα. Έτσι, η δίκη διακόπηκε έως τις 26 Μαρτίου, προκειμένου ο κ. Δάλλας να ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η Ειρήνη Αθανασάκη εκπροσωπείται επιπλέον και από τον κ. Αρη Κωνσταντάκη, ο οποίος απουσίαζε χθες, όταν αποχώρησαν οι δύο συνάδελφοί του Δημήτρης Τσοβόλας και Κατερίνα Ιατροπούλου και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει επισήμως αν συντάσσεται με την απόφαση αποχώρησης των δύο συναδέλφων του.
Μετά τη λήξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόλοιπων κατηγορουμένων αποφάσισαν να μην παραστούν στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαδικασία δίωξης σε βάρος του συναδέλφου τους κ. Αγγελή. Επιπλέον, αποφάσισαν να παραχωρήσουν την ίδια μέρα συνέντευξη Τύπου, στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα Τύπου των φυλακών Κορυδαλλού.
Πηγή: skai.gr