Διαφωνίες υπουργών σε υπουργικό. Αποχωρεί από την πολιτική ο Πιτσιόρλας

Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο κ. Πιτισιόρλας νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, είχε εκφράσει τη διαφωνία του, τόσο ως προς το χρόνο, όσο και ως προς τα πρόσωπα που επελέγησαν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Πιτσιόρλας, επέμεινε μέχρι τέλους στις αντιρρήσεις τους και έτσι αμφισβειτείται το ομόφωνος της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου. 

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος σε δημοσιογράφους με τους οποίους και συνομίλησε κατά την αποχώρηση του από το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνοντας την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να αποχωρήσει από την πολιτική 

Δεν είχε να κάνει με το σημερινό λέει ο Πιτσιόρλας 

Ειλημμένη εδώ και καιρό ήταν σύμφωνα με διευκρινίσεις του κου Πιτσιόρλα η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η απόφαση του αυτή δεν σχετίζεται με όσα διημείφθησαν σήμερα.

"Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. 'Αλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πιτσιόρλας.

Ομόφωνη απόφαση είπε ο Σταθάκης

Την ίδια διαφωνία για το δικαστικό  εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εντούτοις αργότερα έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση.

«Μετά από τη συνήθη διαδικασία διαλόγου, στο Υπουργικό Συμβούλιο καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο κος Σταθάκης.

Επιφυλάξεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της δικαιοσύνης σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασαν και ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Διαψεύδει ο Βίτσας

«Χυδαιότητες και αθλιότητες» χαρακτηρίζει πάντως με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί δήθεν διαφωνίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ομόφωνη.

Πηγή: skai.gr