Κλείσιμο

Δεν αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό

Όσο διαρκεί η κρίση στην Τουρκία δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο κυπριακό, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δήλωση της ελλαδίτισας ομολόγου του Ντόρας Μπακογιάννη ότι παράθυρο ευκαιρίας για τη λύση του κυπριακού ίσως θα παρουσιαστεί το 2008.

Μιλώντας στο ΡΙΚ,ο κ.Λιλλήκας είπε ότι η Λευκωσία διαπιστώνει σκλήρυνση της τουρκικής θέσης στα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό. Γι αυτό, πρόσθεσε, εμείς θέλουμε εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου μέσα στο 2007 για να προετοιμαστεί το έδαφος για ουσιαστικές συνομιλίες.

Ο κ.Λιλλήκας ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρο πότε θα τερματιστεί η πολιτική κρίση στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου. Επομένως, είπε, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, το 2007 δεν φαίνεται, δυστυχώς, να δίνει την ευκαιρία για διαπραγματεύσεις σε κλίμα συναίνεσης.

Ανέφερε τέλος ότι η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν έτοιμες για συνέχιση των προσπαθειών για διάλογο και μια συμφωνημένη λύση.
Πηγή: skai.gr