Κλείσιμο

Θεοχαρόπουλος για Καμμένο: Πολιτικά παιχνίδια& λογικές κομματικής επιβίωσης

Για πολιτικά παιχνίδια και λογικές κομματικής επιβίωσης κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι δε θα δεχθεί λύση με τον όρο Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων.

«Το 2007, επί κυβέρνησης ΝΔ, έγινε αποδεκτή η σύνθετη ονομασία από το ελληνικό κοινοβούλιο, οπότε ακυρώθηκε διαπραγματευτικά εκείνη η αδιέξοδη λογική. Τότε, ήταν και ο κ. Καμμένος βουλευτής της ΝΔ και δεν διαφώνησε στη σύνθετη ονομασία. Οι συζητήσεις σήμερα πρέπει να γίνουν στη βάση μιας ρεαλιστικής λογικής και όχι στη βάση παραγωγής νέων αδιεξόδων για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Πολιτικά παιχνίδια, λογικές κομματικής επιβίωσης και τακτικισμοί, από τους κυβερνητικούς εταίρους, ιδίως στα εθνικά θέματα, είναι επικίνδυνα» επισήμανε στον ραδιοσταθμό 9,84.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε στο σημείο αυτό τη θέση του «υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes)».

«Η κυβέρνηση παρουσιάζεται εγκλωβισμένη σε μια συμμαχία με ένα ακροδεξιό σχήμα και φαίνεται ότι δεν μπορεί με αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο να δώσει λύση στο πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποσαφήνισε ότι «θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν έρθει η πρόταση» και ότι «δεν είναι υπεύθυνη στάση να κάνω εικασίες για ονομασίες αυτή τη στιγμή όταν δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης».
Πηγή: skai.gr