Κλείσιμο

Έντονες αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την κριτική Κοντονή στη Δικαιοσύνη

Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η κριτική που άσκησε ο Σταύρος Κοντονής στη Δικαιοσύνη στη συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων κάνοντας λόγο για προκλητικές αποφάσεις, κάτι που προκάλεσε το ξέσπασμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου. Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο ζήτημα του πόθεν έσχες των δικαστών, με τον πρόεδρο του ΣτΕ να απειλεί με αποχώρηση από την αίθουσα.

ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης για την πρωτοφανή στα χρονικά αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΣτΕ.

Απαντώντας στον Σταύρο Κοντονή για το θέμα του πόθεν έσχες των δικαστικών ο Νίκος Σακελλαρίου κατήγγειλε τον υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι το σχετικό θέμα είναι ακόμη σε εκκρεμότητα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της» τονίζει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του» καταλήγοντας ότι «για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών που κατοχυρώνει την Δημοκρατία».

«Η σημερινή νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, και μάλιστα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη Κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών» σημειώνει το κόμμα.

«Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής κρίσης έχουν αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με σθένος και αξιοπρέπεια, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και επηρεασμού» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία» απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σε σχέση με την αναιτιολόγητη επίθεση του προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου σχετικά με τα παραπάνω αυτονόητα δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους» αναφέρει ο υπουργός.
Πηγή: skai.gr