Με άγριο «τρολάρισμα» απάντησε ο Σπίρτζης στις επικρίσεις για την Ιόνια οδό

Τη μέθοδο του λεγόμενου «τρολαρίσματος» επέλεξε ο Χρήστος Σπίρτζης για να αντεπιτεθεί σε ΝΔ, ΠΑΣΟκ-ΔΗΜΑΡ κι ορισμένα ΜΜΕ, που τον επέκριναν οξύτατα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί στην Ιόνια οδό τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, κατηγορώντας τον για «φιέστες».

«Ξεκινάω με τη συμβουλή. Στα επικοινωνιακά επιτελεία των ΜΜΕ που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνήθως λένε κάθε μέρα το πρωί: “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία”», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κος Σπίρτζης.

Εξαπέλυσε, δε, δριμεία επίθεση στον αρμόδιο τομεάρχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη και στη ΝΔ και επιστρατεύοντας την ειρωνεία, σημείωσε: «θα έλεγα λοιπόν να μην πιστεύετε τα μάτια σας, να μην μετράτε το χρόνο που ταξιδέψατε για να έρθετε με ασφάλεια, να μη νοιάζεστε που δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό και να καταγγείλουμε όλοι εμένα και τον Αλέξη Τσίπρα για φιάσκο εγκαινίων».

Ο κος Σπίρτζης πάντως απέφυγε να μιλήσει για πλήρη παράδοση του έργου της Ιόνιας οδού, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία μόνο ένα μέρος της και εστίασε το ενδιαφέρον του στα οφέλη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των συμβάσεων, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα οδικά έργα εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υποδομών, στηλίτευσε τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την ονομασία «Ανδρέα Παπανδρέου» που δόθηκε σε μία από τις σήραγγες της Ολυμπίας οδού, σχολιάζοντας καυστικά: «Ιεροσυλία. Ενώ αν τη λέγαμε Σημίτη θα ήταν καλό. Θα περιμένετε να βγείτε κυβέρνηση με τη ΝΔ, μετά το “Ανδρέα Παπανδρέου” που είναι πλήγμα και όνειδος».

Πέραν της ειρωνείας που ξεχείλιζε, ο Χρήστος Σπίρτζης, αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση και με τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο συγκρίνει τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πεδίο των οδικών αξόνων.

Στο στικάκι που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος απεικονίζονται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ολυμπία οδό συνοδευόμενοι από το σχόλιο «λόγια... λόγια... λόγια...», ακολουθούν εικόνες από έργα αυτοκινητοδρόμων που παρέμειναν «νεκρά» παρά τις εξαγγελίες για ταχεία ολοκλήρωσής τους κι έπειτα στον αντίποδα κατά τον Υπουργό τα έργα που ολοκληρώθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπουργίας του υπό το σχόλιο «εμείς μιλάμε με τα έργα μας».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, απαίτησε απαντήσεις σχετικά με την εξαίρεση του Αγρινίου από τη σύνδεση με την Ιόνια οδό, τις οποίες όμως δεν έλαβε πέραν μιας αόριστης διαβεβαίωσης ότι «όλα εξετάζονται» και της εκ νέου ειρωνείας να ρωτήσει τον συνάδελφό του Γιάννη Μανιάτη που υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τα είχε προετοιμάσει όλα από το 2001.

Ο κος Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρτζη ότι επιδεικνύει την ίδια αδιαφορία με όλους τους παράγοντες για την περιοχή του Αγρινίου, ενώ τον κάρφωσε με αφορμή την επίθεσή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας: «εκπλήσσομαι από τον κο Σπίρτζη γιατί όταν σχεδιαζόταν το έργο ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά