Τζανακόπουλος: Ανατράπηκε το κλίμα αβεβαιότητας – Εφικτή η συμφωνία σύντομα

Ο στόχος ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου είναι εφικτός δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς μέτρα και αντίμετρα ύψους 2% του ΑΕΠ με έναρξη εφαρμογής το 2019. Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε πως ο αντίκτυπος θα είναι μηδενικός εφόσον επιτευχτεί το 2018 3,5% πλεόνασμα, ενώ δεν υπάρχει στην ατζέντα εφαρμογή κανενός μέτρου για το 2018.

«Το κλίμα αβεβαιότητας έχει ανατραπεί… Η αβεβαιότητα που κάποιοι προσπαθούν να συντηρούν δεν βρίσκει έρεισμα» παρατήρησε, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς και εντόπισε τους λόγους «στην ύπαρξη στρατηγικού αδιεξόδου».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμιά διάσταση απόψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το τέλος της λιτότητας. Περιγράφουν και οι δυο, είπε, την ιδία πολιτική, με διαφορετικό τρόπο.

Για το θέμα της Τράπεζας Αττικής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν δηκτικός έναντι του διοικητή Της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας «θέλω να πιστεύω ότι η έρευνα που ξεκίνησε στην Τράπεζα Αττικής με πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα θα επεκταθεί σε όλες τις τράπεζες».  Θα αναμένουμε, πρόσθεσε, με ενδιαφέρον τιε πρωτοβουλίες που θα πάρει ο κ. Στουρνάρας.
Πηγή: skai.gr