Μητσοτάκης: Τολμήστε να πάμε σε εκλογές να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα

O πρόεδρος της Ν.Δ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, τόνισε ότι «εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;» απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι ενώ παλιότερα κατέκρινε τον ΟΟΣΑ, «τώρα ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μαζί με την κ. Μέρκελ».

Συνέχισε λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι σας ενόχλησε το σκίτσο του Αρκά, γιατί απεικονίζει την προσπάθειά σας να μεταθέσετε τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην πραγματική οικονομία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Δεν καταφέρατε να μετατοπίσετε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η κατάσταση της χώρας, στο δήθεν πρόβλημα που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή». Τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση και εκτίμησε πως «η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαν υπάρξει οι εκλογές προ έτους θα είχαμε βγει από το μνημόνιο».

Για τις σχέσεις που «μπορεί να είχε ο εκδότης Μαυρίκος με τη Ν.Δ. στο παρελθόν», όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θυμάμαι καλά ότι ήταν σχολιαστής του ντιμπέιτ στην ΕΡΤ; Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με δημοσιογράφους, μπορείτε να εξηγήσετε τις σχέσεις πρώτου τύπου με εκδότες όπως ο κ. Χριστοφορίδης του έντυπου "Χωνί" που προσελήφθη από την κ. Γεροβασίλη;». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η εφημερίδα άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από ΔΕΚΟ, ενώ εμμέσως «απείλησε» τον πρωθυπουργό ότι «θα απολογηθεί» για την συμμετοχή των ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για τις συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη δεν έδωσε καμία απάντηση. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος περίπου ομολόγησε ότι συνομίλησε με την κ. Τσατάνη. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και θα φανεί αν υπήρχαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και με ποιο τρόπο λειτουργεί το υπουργείο» είπε

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον κατηγόρησε γιατί απόρρητες συνομιλίες διέρρευσαν σε έντυπα και έσπευσε να τις υιοθετήσει η κ. Γεροβασίλη, λέγοντας: «Αυτό είναι το παρακράτος». 

Τα αίματα άναψαν, και προκλήθηκε επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα. 

Πηγή: skai.gr