Κλείσιμο

Σκληρή απάντηση Μαξίμου για το «ακυβέρνητο καράβι»

Τη σφοδρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το πολύκροτο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» – που επικαλείται έκθεση της γερμανικής πρεσβείας – και παρομοιάζει την Ελλάδα με «ακυβέρνητο καράβι», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο η πρώτη αξιολόγηση να παραταθεί ακόμα και ως το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται σε «αμετανόητους» και «εμμονικούς» εχθρούς της Ελλάδας, οι οποίοι «παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν για μία ακόμη φορά».

«Η Ελλάδα, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της», επισημαίνει η ελληνική πλευρά τονίζει ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με «μεγάλη επιτυχία», «κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».

Το δημοσίευμα της κυριακάτικης «Welt» αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετίζονται και με τη δύσκολη πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

«Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη. Η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο υπ. Οικονομικών της Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι 'φιλικός, ωστόσο γίνονται ελάχιστα'».

«Είτε τους αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη. Περαστικά…», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.
Πηγή: skai.gr