ΝΔ: Κατέρρευσε με πάταγο το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε “πρόβλημα” στο δικό του “πόθεν έσχες”, χθες μετά από την πίεσή μας εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του “πρόβλημα”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μία μέρα μετά τη γραπτή δήλωση του υπουργού Οικονομίας.

Επαναφέρει δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ερωτήματα που θεωρεί ότι παραμένουν ανοιχτά και αναπάντητα:

«Πρώτον: Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Δεύτερον: Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Τρίτον: Ποια είναι η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;»

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο.

Η Νέα Δημοκρατία «απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα», τονίζοντας ότι «καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή». 

Νέα βάρη στις πλάτες του λαού με το πολυνομοσχέδιο
Εξάλλου η Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, αλλά και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015, επιβεβαιώνει τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, την πρωτόγνωρη εσωτερική στάση πληρωμών, τη διόγκωση των ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες και την κατάρρευση των δημοσίων επενδύσεων», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μπροστά σ’ όλα αυτά, συνεχίσει η Ν.Δ. «έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας, με το πολυνομοσχέδιο, να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, να αυξήσει φόρους και να περικόψει συντάξεις».

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά μάλιστα ότι «έπεται δραματική συνέχεια» σε βάρος ενός λαού που όπως σημειώνει, «έχει ξεπεράσει τα όριά του».


Πηγή: skai.gr