Κλείσιμο

Μεϊμαράκης: Περιμένω από τον Τσίπρα να πάρει το 23% στην Παιδεία πίσω

Περιμένω από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τον αυξημένο ΦΠΑ στην εκπαίδευση πίσω, είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να προχωρήσει, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, για να καθορίσουν την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσουν.

«Όλοι περιμένουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός, και ιδιαίτερα η ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη σύσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου θα κινηθεί με την ίδια διαδικασία, δομή και πρόσωπα, με την προηγούμενη θητεία.

Αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι θέλει λίγες κάλπες και κλειστή διαδικασία.

«Το αντίθετο» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση θα ήφθεί από την ανεξάρτητη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Επίσης, ανέφερε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των συνυποψηφίων του ζήτησε από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και να εκφράσει ως υποψήφιος πρόεδρος τις απόψεις του για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία στις προγραμματικές και για τους εφαρμοστικούς νόμους. «Πιστεύω ότι θα απαντήσει θετικά», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ