Λαφαζάνης προς Παυλόπουλο: Να επιτελέσεις το συνταγματικό σου καθήκον αλλιώς...

Ευθεία προειδοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιτελέσει το «συνταγματικό καθήκον του» ώστε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απηύθυνε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθιστώντας τον υπεύθυνο στην αντίθετη περίπτωση. Προηγήθηκε πρωτοφανής διάλογος των δυο ανδρών κατά την παράδοση της διερευνητικής εντολής εκ μέρους του επικεφαλής της ΛΑΕ. 

«Είναι ευθύνη του να ανταποκριθεί στην δημοκρατική πρόσκληση που τού έκανα να το πράξει, αν δεν το πράξει θα έχει ευθύνη, αν δεν το πράξει θα κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε» σημείωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. «Αν δεν το κάνει θα αντιδράσουμε σθεναρά» δήλωσε επίσης ο κ. Λαφαζάνης. 

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος, δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων, έχει χρέος να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και να προασπίζει το δικαίωμα του λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελευθέρα και να είναι ενημερωμένος. Τόνισα ότι είναι πρόκληση να πάμε άρον – άρον για εκλογές, επομένως οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου».

«Πρέπει να γίνει σύσκεψη άμεσα των αρχηγών των κομμάτων με φυσική παρουσία τους... Αυτό είναι το χρέος του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό επιβάλει το Σύνταγμα... Το σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές επαφές συνεννοήσεις η και αρνήσεις δεν γίνονται αυτά από τηλεφώνου» τόνισε.

«Να γίνει σύσκεψη και αν κάποιοι δεν θέλουν να προσέλθουν θα αναλάβουν και την ευθύνη» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Tο ζήτημα της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνδέεται και με την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, θα σημειωθεί καθυστέρηση η οποία πιθανότατα θα μεταθέσει τις εκλογές για τις 27 Σεπτεμβρίου όπως επιθυμούν οι κύριοι Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης και η κύρια Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr