Ολάντ: Το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

«Οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα, είναι επιλογή τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συνεκλήθη με αφορμή την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωζώνη, στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Παράλληλα, κάλεσε την ελληνική πλευρά αν το επιθυμεί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 «Απομένουν λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, αν θέλουν οι Έλληνες να ξαναρχίσουν τη διαπραγμάτευση είμαστε εδώ, αλλά είναι οι Έλληνες αυτοί που πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση, πρόσθεσε.

Ο γάλλος πρόεδρος με νεότερα μηνύματα στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει ότι:

Σήμερα η γαλλική οικονομία είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι ήταν πριν από 4 χρόνια και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ότι κι αν συμβεί στην Ελλάδα


και πρόσθεσε ότι:

Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν και μία συμφωνία παραμένει πιθανή. Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για διάλογο.

Πηγή: skai.gr