Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Κορωνάκης εξελέγη την Κυριακή νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της διήμερης Συνόδου της ΚΕ.

Σε σύνολο 199 μελών, ο Τάσος Κορωνάκης έλαβε 102 ψήφους -πάνω από το 50%- και 30 λευκά. Όσον αφορά τους έτερους υποψηφίους, ο προτεινόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης έλαβε 64 ψήφους και ο Στέλιος Ελληνιάδης από την ΚΟΕ 1 ψήφο.

Το κείμενο απόφασης της ΚΕ εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ η νέα Πολιτική Γραμματεία που εξελέγη απαρτίζεται από τους εξής:

Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια

Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα».

«Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει «κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β' Πειραιά, στη Β' Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.


Πηγή: skai.gr