Κλείσιμο

Σαμαράς για ΕΛΣΤΑΤ: Η ελπίδα επιστρέφει, η Ελλάδα επιστρέφει - Διαψεύδονται οι αμφισβητίες

Όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

"Η ελπίδα επιστρέφει, η Ελλάδα επιστρέφει" υπογραμμίζει με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία επανέρχεται στην ανάπτυξη μετά από χρόνια ύφεσης, και είναι "πρωταθλήτρια" σε αναπτυξιακούς ρυθμούς στην ευρωζώνη. 

Παράλληλα, υπόσχεται ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί και από αυτή θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες, ενώ αφήνει αιχμές για την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για πανηγυρική διάψευση όσων αμφισβητούσαν την ανάκαμψη και για "μιζέρια στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί."  

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του τονίζει ότι "σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός! Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι" τονίζει.

"Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη Ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς" προσθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι "όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την Ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά." 

"Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Κι από την Ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω. Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!" καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Την βεβαιότητα ότι η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί εξέφρασε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός μιλώντας στην επιτροπή της ΝΔ που θα επεξεργαστεί την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πηγή: skai.gr