Κλείσιμο

Κομισιόν: "Όχι" σε απόκλιση από το 3% στο πλεόνασμα - χρηματοδοτικό κενό 12 δισ.

Επιμένουν κύκλοι της Κομισιόν στην ύπαρξη δημοσιονομικού κενού ύψους 2 δισεκ. ευρώ, αλλά και χρηματοδοτικού κενού ύψους 12 δισεκ. ευρώ, για το 2015. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η τρόικα επιμένει ότι δεν επιτρέπεται καμία απόκλιση από το στόχο του 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 3%, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρήσουν οι αγορές την Ελλάδα. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει το Νοέμβριο.

«Θα είναι δύσκολη η πέμπτη αξιολόγηση που ξεκινά σε επίπεδο κορυφής την Τρίτη στην Αθήνα καθώς είναι εκατοντάδες οι μνημονιακοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν» σχολίαζε ο κοινοτικός αξιωματούχος της Επιτροπής.

«Η τρίμερης είναι τρίμερης, και θα συμφωνηθούν όλα. Δεν θα τα σπάσουμε την τρόικα. Ούτε διαζύγια θα υπάρξουν, είτε βελούδινα είτε όχι» διαβεβαίωσε από την πλευρά της μέσω του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Στις «κόκκινες γραμμές της» με την τρόικα, όπως η άρση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, επιμένει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε στον σταθμό μας ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να τεθούν θέματα όπως αυτό των ομαδικών απολύσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

«Δεν έχει ζητηθεί η αποχώρηση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και φυσικά δεν έχει ζητηθεί, διότι ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις» υπογράμμισε την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ