Κλείσιμο

Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Απορρίφθηκε από το Α’ θερινό τμήμα της Βουλής η πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η πρόταση δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών, ήτοι 120 έδρες.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μόνο η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Από την όλη διαδικασία απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνήθηκε η πρόταση του να αθροιστεί με αυτή της ΧΑ, όπως έκανε η ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει το Μουτζούρη, αλλά όχι τη Μουτζούρα».

Προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου θέλει να αποφύγει τα «αποκαλυπτήρια» των πολιτικών της προθέσεων.Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, ο Αλέξης Τσίπρας «απέτυχε και στην πρόβα τζενεράλε που επιχείρησε εν όψει της προεδρικής εκλογής».

Για «πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με ΧΑ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Για κίνηση «πολιτικού τακτικισμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Θανάσης Μπούρας, γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως προσπάθησε να «ομαδοποιήσει» τα κόμματα και τους βουλευτές και να μαζέψει 120 βουλευτές.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Από το περιστύλιο της Βουλής, όπου βρίσκεται σύσσωμη, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζανης κατήγγειλε τη διαδικασία και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτική συνεδρίαση παρασυναγωγής», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης από τους ανεξάρτητους βουλευτές είπε ότι δεν μπορούν 51ενας βουλευτές να αποφασίζουν για 120 που έχουν υπογράψει.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ