Μανιάτης: Κίνηση τακτικής με στόχο την εκλογή ΠτΔ το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ζήτημα του δημοψηφίσματος εξαπέλυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Τετάρτη με ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ο κ. Μανιάτης μίλησε για επιθετική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που προσλαμβάνει εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά, και τον κατηγόρησε για τακτικισμό σε ότι αφορά στο θέμα του δημοψηφίσματος λέγοντας: «το δημοψήφισμα είναι κίνηση καθαρά τακτικής, προκειμένου να ξεφύγουμε από το θέμα που είναι η συζήτηση της ΔΕΗ, με φόντο το πρόβλημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, όπως επίσης διασφαλίζονται οι προνομιακές δεσμεύσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών ενώ διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν και τα κοινωνικά τιμολόγια τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να θιγεί ούτε κατά κεραία το κοινωνικό τιμολόγιο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε επίσης ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση δεν θα πάνε ούτε στους δανειστές ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στο Ταμείο της ΔΕΗ για επενδύσεις και αναβάθμιση των υποδομών της. 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου ο οποίος εμμέσως τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της Βουλής προκειμένου να διεξαχθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα λέγοντας «ας έρθει η συζήτηση για δημοψήφισμα να τελειώνουμε και με αυτά, για να μη μας ταλαιπωρούν όλο το καλοκαίρι».

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου