Τσίπρας σε Παπούλια: Σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εθνικές εκλογές «το συντομότερο δυνατό», με «συντεταγμένο τρόπο», προκειμένου να «αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα», εξέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι εκλογές κατέδειξαν μία «βαθιά δυσαρμονία» μεταξύ της «βούλησης του λαϊκού σώματος» και των συσχετισμών στη Βουλή.

Συμπλήρωσε πως με μία «τόσο έντονη δυσαρμονία» η Βουλή δεν νομιμοποιείται να λάβει «κρίσιμες αποφάσεις» που θα «δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα», ή να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τεκμηρίωσε τη «δυσαρμονία» σημειώνοντας πως αν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ανάγονταν σε εθνικές εκλογές τότε τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα θα είχαν 94 έδρες, αντί για 152 που έχουν σήμερα.

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να λάβει νέα μέτρα που «φυλάει στα συρτάρια», να πουλήσει περιουσία του Δημοσίου ή να διορίσει νέο πρόεδρο Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να λάβει υπόψη του τη γνώμη του «μεγαλύτερου κόμματος».

«Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, είναι καλό να ξέρει να κερδίζεις και να χάνεις», συμπλήρωσε δηκτικά, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα, μιλώντας στον κ. Παπούλια μπροστά σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία «δυνατότερη θέση στην Ευρώπη».

Σημείωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μία «σημαντική καταγραφή» για την αριστερά, και μία σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.

Σημείωσε δε ειρωνικά πως παρά το γεγονός ότι «κάποιοι τρομοκρατούσαν» έως το βράδυ του Σαββάτου πως αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3 μονάδων θα είχαμε «λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς», τελικά «κερδίσαμε με σχεδόν 4 [μονάδες] και είναι μία πολύ καλή μέρα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας σημείωσε την ανησυχία του για την άνοδο του ευρω-σκεπτικισμού, με τον κ. Τσίπρας να υπογραμμίζει ότι το μήνυα της ευρω-κάλπης θα πρέπει να είναι να «φτιάξουμε μία καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρω-σκεπτικισμό».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ