Βενιζέλος: Το στοίχημα κρίνεται στην Ελιά, στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη

«Το στοίχημα της χώρας, της σταθερότητας, της συνέχειας και της ολοκλήρωσης της εθνικής στρατηγικής, κρίνεται στην Ελιά, στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε κομματική εκδήλωση

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα ήθελε να είναι πραγματικά οικουμενική, και ενωτική, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε εφικτό» για να επισημάνει πως όταν άλλοι μιλούσαν για αυτοδυναμία και κατάληψη εξουσίας δια της εφόδου, «εμείς μιλούσαμε πάντα για συνεργασία όλων των υπεύθυνων φιλκοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρέμεινε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ όντας η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή το 2009 αναζήτησε τη συνεργασία με τη ΝΔ και την αναζήτησε από τον Ιούνιο του 2011 για να την πετύχει, συμβιβαζόμενο σε πολλούς όρους που έθετε η ΝΔ, τον Νοέμβριο του 2011, με τη συμμετοχή πλέον του ΛΑΟΣ».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο είπε: «Φανταστείτε πόσο πιο καθαρό και προοδευτικό από πλευράς προσήμου ήταν το σχήμα που διαμορφώθηκε το 2012 σε σχέση με το σχήμα του Νοεμβρίου του 2011».

Πρόσθεσε δε ότι ήταν εσφαλμένη επιλογή να σηκώσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μόνη της το βάρος της κρίσης και πως η πρότασή του να ζητηθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών θα καθάριζε το τοπίο και θα στερούσε από τη ΝΔ την ευκολία μιας αντιμνημονιακής φάσης.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και τώρα αποδίδει καρπούς και αυτό που αποδίδει καρπούς δείχνει τι σημαίνει προοδευτικό πρόσημο» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σε μια αναφορά του που μαζί με άλλες έγιναν αντιληπτές ως έμμεση απάντηση στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου περί της αναγκαιότητας να υπάρξει ξεκάθαρα προοδευτικό πρόσημο.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Παπανδρέου, σε άτυπη σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν με ενοχλεί τίποτα» ότι κοιτάμε το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες και πως γι' αυτά αγωνιζόμαστε, καθώς επίσης και πως όλα τα άλλα είναι αστεία και δεν έχουν σημασία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα διαψεύσουμε κάθε πρόγνωση, ότι η χώρα θα μείνει όρθια, η παράταξη θα οδηγηθεί προς την ολοκληρωμένη συνεργασία και την αναζωπύρωση και την αναγέννησή της» και πως «οι ευρωεκλογές θα είναι η αφετηρία για θετικές εξελίξεις για τον τόπο και τον λαό».

Ο κ. Βενιζέλος επίσης άσκησε δριμεία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αναφέρει προηγουμένως ότι «ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, μετά τις εκλογές θα επιχειρηθούν ερμηνείες που θα θέλουν να παρεμποδίσουν τη χώρα» γιατί κάποιοι «θέλουν να δουν νέα μέτρα, τη χώρα να ταπεινώνεται, γιατί έτσι αντλούν εκλογική πελατεία». «Ε, δεν θα το δουν κι αυτό τους τρελαίνει πραγματικά» τόνισε, για να προσθέσει ότι «αυτή είναι η επιτυχία της δημοκρατικής παράταξης και το στοίχημα των εκλογών».
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ