ΠΑΣΟΚ: Η νέα προσφορά για Ελληνικό να μην υπολείπεται της ελάχιστης αποτίμησης

Ανακοίνωση για το Ελληνικό εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που αύριο Τετάρτη λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στη Lamda Development προκειμένου να καταθέσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι με την παραχώρηση πρέπει να εξασφαλιστεί ένα τίμημα το οποίο δεν θα υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της Lamda, μοναδική δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε πριν τη λήξη του διαγωνισμού, ήταν σαφώς μικρότερη της αποτίμησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως το Ελληνικό, όταν παραχωρούνται πρέπει να εξασφαλίζουν ένα τίμημα το οποίο δεν υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαία η εκπόνηση συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

»Επιπρόσθετα, πρέπει με τα σχέδια αξιοποίησης να προστατεύεται το περιβάλλον και να δημιουργούνται, κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις προς όφελος των κατοίκων της περιοχής με ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ