Τσίπρας: Οι κάλπες τίτλοι τέλους της κυβέρνησης – άνοιγμα σε βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για γάλα

Προεκλογικό τόνο είχε το Σάββατο η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θέμα «ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ».

Ο κ. Τσιπρας υπογράμμισε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ενώ σημείωσε πως ανάλογα με το πόσο μεγάλη και καθαρή θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκύψουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

«Η κάλπη θα βγάλει τους τίτλους τέλους της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσιπρας ανέφερε οτι η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι, αναφέροντας οτι έχουν το νέο Μνημόνιο στο συρτάρι και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές.

Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας και η ακύρωση του Μνημονίου.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να μετατρέψει τη λιτότητα και τα Μνημόνια παρελθόν, στηρίζοντας τη τελευταία μεγάλη του ελπίδα, τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

Νωρίτερα, από τα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στη συμφωνία Αθήνας-τρόικα για το γάλα να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή, εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή κριτική κατά των αρχηγών της συμπολίτευσης.

«Νομίζω ότι πλέον κάθε βουλευτής και βουλευτίνα δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Είναι στιγμές που αυτό που μετράει είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στο λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντάς μάλιστα με νόημα πως πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου.

«Άλλωστε, είναι πολύ κοντά η κρίση του λαού», σημείωσε.

Συνεχίζοντας το άνοιγμά του, ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου θα «καλωσορίσει κάθε διαφοροποίηση, προκειμένου να μην μπει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας».

Στρέφοντας δε προσωπικά τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας τους κατηγόρησε πως λειτουργούν ως «ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη», καταγγέλλοντας πως θέλουν «να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στο χώρο του γάλακτος».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σειρά πρωτοβουλιών προκείμενου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών για το γάλα αναλαμβάνει η κυβέρνηση έως την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να δοθεί το νομοσχέδιο στα κόμματα για να το μελετήσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν ακόμη και την πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές στο κείμενο, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό την Παρασκευή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ