ΣΥΡΙΖΑ: Συντριβή του Σαμαρά στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Τη βεβαιότητα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα καταφέρει να αποφύγει την συντριβή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει «χειροβομβίδες» για τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους βουλευτές του να πάρουν τα ‘όπλα’, είναι παραδομένος απέναντι στους δανειστές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Οι τελευταίες αξιώσεις της τρόικας σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για το ότι στην πραγματικότητα ένα μνημόνιο τελειώνει, αλλά ένα άλλο έρχεται, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Σαμαρά», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «μπορεί μέσα στο πανικό του να συκοφαντεί, να μην διστάζει ακόμη και να εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς, αλλά την συντριβή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν θα καταφέρει να την αποφύγει».

Μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε να μπλοκάρει την Προεδρική Εκλογή προκαλώντας πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το 2016, επισημαίνοντας πως όποιος τις επιδιώξει το 2015, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχει και την πολιτική ευθύνη.

«Θα βρει τοίχο μπροστά του ο κ. Τσίπρας αν εκβιάσει πρόωρες εκλογές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Φωτεινή Πιπιλή.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ