Τατσόπουλος μετά τα εσωκομματικά πυρά: Έθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα

Την παραίτησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ότι έθεσε στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος, ξεσπώντας παράλληλα κατά των εσωκομματικών επικριτών του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Πέτρο Τατσόπουλο για εξηγήσεις την Παρασκευή. Μένει να διευκρινιστεί αν οι δυο άνδρες θα συναντηθούν πριν τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και από την πλευρά Τσιπρά υπάρχει δυσαρέσκεια για τη στάση Τατσόπουλου, όπως εκνευρισμός υπάρχει και σε πολλά κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται απολύτως από όσα είπε σήμερα Πέμπτη στον Alpha ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, αναφέροντας πως «ο κ. Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λεει, φαντάζεται με παραδοξότητες και λογικό άλματα.»

Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής 

Ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει στο σταθμό μας την Τετάρτη ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (σ.σ των μελών της 17Ν και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων)», κάτι που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως των κ. Μηλιού, Σκουρλέτη με αποκορύφωμα τη δήλωση του συναδέλφου του στην ΚΟ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που τον αποκάλεσε «μα...κα» και «προβοκάτορα». 

«Έχω θέσει την παραίτηση μου στη διακριτική ευχέρεια του Τσίπρα, έχει την
ευχέρεια να με διαγράψει και να ξεφορτωθούν το άγος της διαγραφής που δεν θέλουν να κάνουν. Δέχθηκα ομοβροντία από φίλια πυρά πολύ πέρα από σχολιασμό. Ποτέ δεν ζήτησα την κάλυψη ούτε την ανοχή τους για να έχω το αναφαίρετο δικαίωμα ενός βουλευτή να εκφράζει τις όποιες απόψεις του. Δέχθηκα σκληρή κριτική και λάσπη» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μην παίζουμε παιχνίδια, αν πιστεύουνε ότι πρέπει να παραιτηθώ έχει ο πρόεδρος την ευχέρεια να αποδεχθεί την παραίτηση μου. Δεν πρόκειται να ανεχθώ αυτόν τον πόλεμο» τόνισε.

«Δεν θέλω να φύγω από την ΚΟ δεν μπορώ όμως να ανεχτώ έναν τέτοιο πόλεμο... έχει γίνει σήμερα και έχει ξαναγινεί στο παρελθόν, δεν είμαι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός. Έχουν την υποχρέωση να διώξουν ένα ξένο σώμα να με διώξουν για να βρουν την γαληνή της ψυχής τους δεν έχουν δικαίωμα να λενε ότι τους υπονομεύω. Δεν ζήτησα την ανοχή του Μηλιού ‘που λεει τέρμα η ανοχή’ έλεγα απλώς τις απόψεις μου» πρόσθεσε.

Ο κ. Τατσόπουλος διευκρίνισε δε, ότι θα κρατήσει την κοινοβουλευτική έδρα. «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι κακό εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραιτούμαι από την ΚΟ. (...)».

«
Θα απολογηθώ σε αυτόν τον απίθανο τύπο για τις απόψεις μου;» διερωτήθηκε όσον αφορά τα υβριστικά σχόλια του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου εναντίον του.

«Και πάλι φίλοι θα είμαστε με τον Αλέξη» σημείωσε, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ για τις εγκωμιαστικές δηλώσεις για το πρόσωπό του στο Twitter.  




Στήριξη Λαφαζάνη στον Τατσόπουλο

«Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως επιδίωξη να θέσει εκτός ΚΟ τον Πέτρο τον Τατσόπουλο. Έχουμε όλοι περιθώρια βελτίωσης να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτή την παράταξη που είναι σε μια κρίσιμη φάση. Εγώ δεν είμαι υπέρ των διαγραφών και της εκδίωξης ανθρώπων. Δεν περισσεύει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δίνοντας τη στήριξή του στον συνάδελφό του.

«Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοιες εκφράσεις» δήλωσε για τα σχόλια Διαμαντόπουλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ