Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

«Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές» αυτό είναι το στίγμα της κυβέρνησης όπως το επανέλαβε με έμφαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους λίγο πριν φύγει για το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής εξέφρασαν νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Δεν τέθηκε με τίποτα θέμα εκλογών η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών από το Μέγαρο Μαξίμου.

"Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε" δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αξία.

Την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συλλήψεις του Γενικού Γραμματέα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών» διαβεβαίωσε από την πλευρά του και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τη σύσκεψη που είχε για το θέμα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό ΔημόσιαςΤάξης Νίκο Δένδια.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα φύγει κανονικά για τις ΗΠΑ, παρά τις εξελίξεις με την ΧΑ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει ως «ανυπόστατα και ανεύθυνα» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ