Κάλεσμα για επανεξέταση σχέσεων Βρυξελλών-Καΐρου από Μέρκελ και Ολάντ

Η Γερμανία θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με την κυβέρνηση της Αιγύπτου σε διμερές επίπεδο, αναφέρει ανακοίνωση της καγκελαρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα της Παρασκευής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμφότεροι οι δύο ηγέτες θεωρούν ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πράξει το ίδιο.

Παράλληλα, Μέρκελ και Ολάντ ζήτησαν τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O κ. Ολάντ είχε επικοινωνία και με τους πρωθυπουργούς Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, και της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για να σταματήσει η βία στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, δήλωσε την Παρασκευή ότι ζήτησε από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. να συζητήσουν για τα «κατάλληλα μέτρα» που θα μπορούσε να λάβει η Ένωση σε αντίδραση για την βία στην Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ, την Αίγυπτο προγραμματίζει να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, που είναι αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ