Δένδιας προς ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Όλες οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας ΕΔΩ

Aπάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για παραλογισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του” τονίζει. “Δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας” προσθέτει.
 
Ειδικότερα, ο υπουργός στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί. Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας”
 
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια “είναι ώρα να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κόμμα τους παραλογισμούς του και να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας”.
 
Καταλήγοντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στένει, όπως αναφέρει, μήνυμα μέσα και έξω από την πατρίδα μας:  “Στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ελλάδα δεν είναι πια 'ξέφραγο αμπέλι'”.

Kάνοντας λόγο για εξέγερση, στην ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσουκαλάς ζητεί να κλείσουν άμεσα τα κέντρα κράτησης και να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ