Κύκλοι ΠΑΣΟΚ: Απελπισμένη προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ

Για απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κάνουν λόγο κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή η αποκάλυψη στη Προανακριτική της Βουλής ότι η λίστα είχε έρθει επισήμως στην Ελλάδα, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

Αυτό προκύπτει από την αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στην Προανακριτική.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι «το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία ,δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου Υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας βασίστηκε σε πανηγυρικώς αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμη δεν συνετίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr