Συνάντηση με τρόικα αναμένεται να έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τρίτη

Συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να έχει την Τρίτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς συνεχίζονται οι επαφές της τριμερούς με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε μα συναντηθεί με του εκπροσώπους των δανειστών κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό, έπειτα από τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα το πρωί της Κυριακής.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τριμερή.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη διαβεβαιώσει τον κ. Κουβέλη πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του κ. Μανιτάκη από την κυβέρνηση, παρά την απόρριψη από την πλευρά της τριμερούς του σχεδίου που έχει καταθέσει ο υπουργός για τη συρρίκνωση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, καθότι πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις διάσωσης, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, η Ιπποκράτους υποστηρίζει τις θέσεις που υιοθέτησαν οι συμπολιτευόμενοι πολιτικοί αρχηγοί την Τετάρτη, κατά τη σύσκεψή τους πριν την έλευση της τρόικα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ