Έληξε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικα παρουσία του Γιώργου Προβόπουλου (upd)

Έληξε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ.

Στη συνάντηση παρίσταται και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Το πρωί, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του κ. Στουρνάρα. Στον απόηχο της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων, παραδεχόμενος ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα πολλά εκκρεμή ζητήματα που δεν έχουν διευθετηθεί.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως τα «αγκάθια» που ταλανίζουν τις διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της τριμερούς είναι τα ζητήματα της κινητικότητας και των απωλήσεων στο Δημόσιο, αλλά και η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τις απολύσεις 25.000 ατόμων έως το τέλος του 2013, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και το πλάνο της διαθεσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά της συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, ο προβληματισμός των δανειστών πηγάζει από το μέγεθος του νέου τραπεζικού ιδρύματος, καθότι υπάρχει φόβος ότι θα προκύψει αύξηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης και συνεπώς επιδείνωση του ελληνικού χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ