Aπάντηση Βενιζέλου σε ΣΚΑΪ και Καθημερινή

Η ανακοίνωση Βενιζέλου αναλυτικά ΕΔΩ

Απαντώντας στις χθεσινές αναφορές του ΣΚΑΪ και το κύριο άρθρο της Καθημερινής περί δυσαρέσκειας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενζέλου σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «όσοι θεωρούν ότι η θέση αυτή υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πραγματικότητα, ούτε πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί».

Σύμφωνα με τις αναφορές του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, ο κ. Βενιζέλος ζήτηση τη σύγκλιση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον κ. Στουρνάρα σήμερα, καθώς φέρεται να θεωρεί ότι ο υπουργός ακολούθησε εσφαλμένη διαπραγματευτική τακτική καθώς εκτιμά ότι έπρεπε να διασυνδεθεί άμεσα η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής με τα μέτρα του 2012 αλλά και των επόμενων ετών.

Όπως λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος, η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, αποτελεί κεντρική επιλογή και θεμέλιο στις συμφωνίες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της Καθημερινής και τα σχόλια του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως για το λόγο αυτό επιμένει στην ανάγκη εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και συνάντησης των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών πριν την μετάβαση του στις Βρυξέλλες.

Προσθέτει
πως όσοι θεωρούν ότι η θέση αυτή υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πραγματικότητα, ούτε πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί.

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει λέγοντας πως οι προτάσεις αυτές είναι που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και την πολιτική, κοινωνική σταθερότητα της χώρας.
Πηγή: skai.gr