Διαφωνίες για μετενέργεια και μεταναστευτικό

Έως το βράδυ θα έχουν ρυθμιστεί τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε λίγο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου ο κ. Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ενόσω οι αρχηγοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας το συντομότερο δυνατόν, σε εξέλιξη είναι και οι ζυμώσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να χαράξουν το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.

Η επαναφορά της μετενέργειας εν ισχύι και τα προβλήματα και η αλλαγή του νόμου για το μεταναστευτικό χωρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αν και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι θα βρεθεί συμβιβασμός.

Στη σύσκεψη, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έλαβαν μέρος οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι ο Φώτης Κουβέλης επιμένει ιδιαίτερα στο θέμα της μετενέργειας ενώ πέρασε η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ώστε να μη συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργοί του κόμματος. Παρόμοια απόφαση έλαβε και η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ την Τρίτη.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το βράδυ θα έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας.
Πηγή: skai.gr