Επίθεση Ηλία Κασιδιάρη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, διατάχθηκε η σύλληψή του (video)

Επίθεση από τον υποψήφιο βουλευτή και εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, δέχτηκε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ενώ συμμετείχαν σε πανελ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει σύσσωμος την επίθεση που δέχτηκαν οι υποψήφιες του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.Η Ρένα Δούρου κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κα. Κανέλλη και της κα. Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Διαβάστε όλες τις αντιδράσεις ΕΔΩ.

Παράλληλα, εκτενείς είναι οι αναφορές στα ξένα ΜΜΕ.

Τονίζεται ότι ο Η. Κασιδιάρης χτύπησε την κ. Κανέλλη τρεις φορές, προτού απομακρυνθεί εξοργισμένος από τον χώρο.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης είχε πετάξει ποτήρι με νερό στη υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Την άμεση σύλληψη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως. Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία ενώ η προθεσμία του αυτόφωρου λήγει το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αδίκημα αναβαθμίζεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να συλληφθεί καθώς, ως υποψήφιος, δεν απολαμβάνει βουλευτική ασυλία.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ήδη εκκρεμεί δίκη σε βάρος του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στην επίθεση κατά φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Εχθές, 6 Ιουνίου, η δίκη του πήρε αναβολή για τις 11 του μηνός.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πολιτικές αντιδράσεις

Πηγή: skai.gr