Προβληματισμός σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα δύο νέα κόμματα

Στους πολιτικούς σχηματισμούς της Λούκα Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Πάνου Καμμένου από τη ΝΔ, προσχωρούν οι περισσότεροι διαγραφέντες βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων. Η Λούκα Κατσέλη ανακοινώνει αύριο Τετάρτη στο Ζάππειο το νέο πολιτικό φορέα μαζί με τον Χάρη Καστανίδη και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσχωρήσει διψήφιος αριθμός βουλευτών έτσι ώστε να συγκροτηθεί και κοινοβουλευτική ομάδα.
Παράλληλα διαγραφέντες βουλευτές προσεγγίσουν τη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.

Αντίστοιχα σε συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσανατολίζεται και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους 21 διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ. Πληροφορίες από το στρατόπεδο του κ. Καμμένου μιλούν για δέκα και πλέον βουλευτές που θα προσχωρήσουν. Αναφορικά πάντως με την επιστροφή διαγραμμένων βουλευτών, στη Συγγρού αναφέρουν ότι προϋπόθεση είναι να στηρίξουν πρώτη τη νέα δανειακή σύμβαση που θα έρθει σε λίγες ημέρες στη Βουλή.

Το στοίχημα του κ. Βενιζέλου

Το μεγάλο στοίχημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή. Βέβαια η εικόνα είναι αποκαρδιωτική γιατί με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί πολλές οργανώσεις του κόμματος στην περιφέρεια δεν δείχνουν διάθεση για κινητοποίηση. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου δε μιλούν για κάποιο συγκεκριμένο στόχο, ωστόσο αριθμοί, όπως το 1 εκατομμύριο ψήφων του Γιώργου Παπανδρέου, είναι κάτι μάλλον αδύνατο και ικανοποίηση μπορεί να υπάρξει εφόσον οι ψήφοι ξεπεράσουν τις 200.000.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται -πιθανότατα την Πέμπτη- να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσει για τα πάντα, κάνοντας ουσιαστικά και απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να αφήσει σε λίγες ημέρες, πιθανόν μετά την εκλογή του, για να ριχθεί στον προεκλογικό αγώνα. Ο χρόνος παραίτησης του κ. Βενιζέλου πάντως δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος, Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος