Ευ. Βενιζέλος: «Πολλοί παίζουν με τη φωτιά»

«Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού, στην Ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα, αλλά είναι δύσκολο γιατί «πολλοί παίζουν με τη φωτιά, μέσα κι έξω από τη χώρα, άλλοι με πυρσούς κι άλλοι με σπίρτα». Σύμφωνα με τον υπουργό «ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε την πρόθεση του προέδρου να παραιτηθεί από το μισθό του. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή συμβολική και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία «ιδιόρρυθμη κατάσταση» γιατί «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις». «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για κομματικούς ανταγωνισμούς κάνουν λάθος, όλοι είμαστε στο ίδιο μετερίζι», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ήδη εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της και τα ελάχιστα που μένουν να αποσαφηνισθούν, θα έχουν ξεκαθαριστεί ως την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.

Ακόμα, έδωσε τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή.

«Έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δυσάρεστων και ακόμη πιο δυσάρεστων λύσεων», είπε.

Δείτε ΕΔΩ τι είπαν αναλυτικά Παπουλιας - Βενιζέλος.

Δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.
Πηγή: skai.gr