Κλείσιμο

Α. Λοβέρδος – Ευ. Βενιζέλος: Θα πορευθούμε μαζί

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ

Αναδιατάξεις στο εσωτερικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκλογής προέδρου τον Μάρτιο.

Τη συμπόρευσή τους ανακοίνωσαν ξαφνικά σε συνέντευξη τύπου οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, με τον δεύτερο να λεει ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον κ. Βενιζέλο.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Βενιζέλο να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την πατρίδα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Θα πορευθούμε μαζί» δήλωσε μετά τη συνάντησή τους με θέμα την φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για έλλειψη ηγεσίας σήμερα στο ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας πως το κόμμα τραυματίστηκε και μια νέα διαίρεση θα το πήγαινε ακόμη πιο πίσω.

«Εμείς οι δύο αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε» είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είπε ότι πρέπει να στηριχθεί και έμπρακτα.

Οι δύο υπουργοί σημείωσαν πως σέβονται τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεν θέτουν διαδικαστικό θέμα.

«Η πρωτοβουλία μας μπορεί να συμβάλει στην ενότητα της παράταξης» δήλωσε ο κ.Βενιζέλος και προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει συλλογικός δημοκρατικός φορέας, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει προοπτική.

«Θέλουμε να ξαναδώσουμε στην παράταξη μια αίσθηση συμπόρευσης και αισιοδοξίας» επεσήμανε και μαζί με τον κ. Λοβέρδο διεμήνυσαν ότι στηρίζουν «την κυβέρνηση Παπαδήμου με όλες μας τις δυνάμεις».

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος αν ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει για την πρωτοβουλία τους απάντησε αρνητικά, ωστόσο εκτίμησε ότι θα τη δει θετικά.

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Ισραήλ ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι «εταίροι θα μας δώσουν 130 δισ. και είναι λογικό να θέλουν μια εθνικού τύπου δέσμευση» και υπογράμμισε ότι το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση είναι αλληλένδετα.

Ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να μην «πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού», υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να πάει η χώρα μπροστά, να ξαναγίνει ανταγωνιστική, να γίνουν επενδύσεις και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Για τον 13ο και 14ο μισθό, είπε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα.
Πηγή: skai.gr