Όχι στη μείωση του κατώτατου μισθού από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνουν ότι είναι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης σε γραπτή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι σε όλα υπάρχουν όρια και καλούν την κυβέρνηση να πει «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας.

Οι βουλευτές απορρίπτουν τον ισχυρισμό ότι με τη μείωση των μισθών θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν, «με τη λογική αυτή οι οικονομίες σε Μπαγκλαντές και Νιγηρία θα ήταν πρώτες παγκοσμίως».

Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία «οικονομική λογική» στην πρόταση των δανειστών μας. «Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της Τρόικας, παρά το ιδεολογικό. Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η 'αγορά εργασίας' πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό- δόγμα είναι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει στη Βουλή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ή μείωση του κατώτατου μισθού.
Πηγή: skai.gr