Κλείσιμο

Παπανδρέου: Τα επιτεύγματά μας είναι πολλά

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του γερμανού υπουργού Οικονομίας.

Μέσω του Twitter o κ. Παπανδρέου δήλωσε για τη συνάντησή του με τον Ρέσλερ πως "είναι περήφανος για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματα (μας) είναι πολλά".

Ο κ. Ρέσλερ, που συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δήλωσε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι θέμα συζήτησης, προσθέτοντας ότι θέμα μας είναι «η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν με 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες κερδοφορίας στην Ευρώπη.
Επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Ρέσλερ επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στο πώς πρέπει να αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός την κρίση, καθώς αντελήφθη «ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία».

Οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο -όπως είπε ο κ. Ρέσλερ- θα περιλαμβάνει τρία σημεία: διοικητική-τεχνική βοήθεια, επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων με γερμανικές επιχειρήσεις και δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η εξοικονόμηση ενέργειας, η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τη σύσταση τριών νέων εταιριών παροχής αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία -Θράκη, η έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, στο πλαίσιο των προκηρύξεων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, η κατάρτιση του Κτηματολογίου για την οποία θα ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, η διαχείριση απορριμμάτων και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πηγή: skai.gr