Κλείσιμο

Αλ. Τσίπρας: «Οι Έλληνες δεν είναι ιθαγενείς»

«Φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και εμπαιγμό» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποστάσεις που αναγκάστηκε -όπως είπε- να πάρει η Κυβέρνηση από τις χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση από το Βήμα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε 16 μήνες οδήγησε τη χώρα 100 χρόνια πίσω υιοθετώντας το μνημόνιο όχι για να μειώσει το χρέος αλλά -όπως τόνισε- η ουσία του ήταν η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΝΔ καθώς -όπως τόνισε- ο ίδιος ο κ Σαμαράς είχε καταθέσει πρόταση τον Ιούλιο του 2010 να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μάλιστα είχε υπολογίσει και το ποσό στα 50 δισ. ευρώ «από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».

Χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, καταφέρθηκε ενάντια στο σύστημα διαπλοκής που κραυγάζει για όργιο ανομίας και τόνισε ότι «Η σύγκρουσή μας μαζί του θα είναι σφοδρή και ασυμφιλίωτη. Θα είμαστε μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό. Δε μας πτοούν ούτε οι ειρωνείες, ούτε οι συκοφαντίες ούτε οι εκβιασμοί. Οι έχοντες και οι κατέχοντες σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν είναι ιθαγενείς, να τους χαρίζουν καθρεφτάκια. Να βάλουν το χέρι στην τσέπη».
Πηγή: Κυριάκος Αργυρόπουλος