Απολύτως κρυστάλλινη η ελληνική θέση

Η ελληνική πλευρά επιζητά μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η οποία θα ισχύσει \"έναντι όλων\", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς τι θα επιδιώξει η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον ως προς την εν λόγω εκκρεμότητα, απάντησε ότι η πολιτική της Ελλάδας σ\' αυτό το ζήτημα έχει γίνει δημοσίως απολύτως κρυστάλλινη σε όλες τις συναντήσεις με εταίρους και συμμάχους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι \"τα μηνύματα που λαμβάνουμε, είναι ότι όλοι οι σύμμαχοι έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπ\' όψιν την ελληνική επιχειρηματολογία\".

Στο ερώτημα αν γίνονται παράλληλες συνομιλίες της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει παράλληλη διαπραγμάτευση ή αντικατάσταση της μίας και μόνον διαδικασίας που γίνεται υπό τον ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας και των συναντήσεων που γίνονται ως προς την ενδεχόμενη πρόσκληση ένταξης της γειτονικής χώρας από την Ατλαντική Συμμαχία η μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ παρουσιάζει τις ελληνικές θέσεις.

Ως προς τις τελευταίες προτάσεις των Σκοπίων που αφορούν τρόπον τινά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, απάντησε ότι η διαπραγμάτευση έχει συγκεκριμένο στόχο, όπως έχει καθοριστεί από τις αποφάσεις του ΣΑ και την Ενδιάμεση Συμφωνία, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.
Πηγή: skai.gr