Αλαβάνος: Λογική Μέρκελ

Τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων "απέναντι στο επερχόμενο πολιτικό ψύχος" ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι μεταρρυθμιστής αλλά ένας "φοβισμένος πρωθυπουργός" και τον κάλεσε να δει τις δημοσκοπήσεις και τις αντιδράσεις των πολιτών για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ακόμα, μίλησε για "κυβέρνηση τουριστών" που δεν ξέρει τι έγινε με το Ασφαλιστικό, για "κυβέρνηση ρατσιστών" απέναντι στη νεολαία που θα πληγεί, καθώς και για "κυβέρνηση ψευδομένων" διότι μιλά για δημογραφικό, όταν οι νέοι είναι άνεργοι, ή όταν δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.

Όσο για τους πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο κ. Α. Αλαβάνος είπε ότι το 10% από τις αποκρατικοποιήσεις είναι "μίζα" από το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και ότι το 4% από το ΦΠΑ θυμίζει "λογική Μέρκελ", η οποία αύξησε το ΦΠΑ κατά 3%, στο όνομα της εξασφάλισης πόρων για τα ταμεία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίσης κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι ανταγωνίζεται την κυβέρνηση σε ιδέες, όπως αυτή του "κουμπαρά" αλληλεγγύης εργαζομένων, επισήμανε δε ότι άρχισε να υλοποιείται από φέτος η πρόβλεψη νόμου του ΠΑΣΟΚ για μείωση συντάξεων στο Δημόσιο.
Πηγή: skai.gr